Perkongsian pintar UMP-KMPh pemangkin jaringan kerjasama - Rosilavi, Mat Jusoh (Penerbit UMP, 2011)
Program Perkongsian Pintar Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan Kolej Matrikulasi Pahang (KMPh) telah merintis pelbagai program khusus untuk memangkin jaringan kerjasama di antara kedua-dua institusi ini yang telah terjalin sejak pertengahan tahun 2010.