UMP sumbang kepakaran rawat loji air kumbahan - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyumbang kepakaran apabila penyelidiknya yang merupakan pensyarah Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam (FKASA), Abdul Syukor Abd. Razak berjaya menemui kaedah merawat loji kumbahan menggunakan beberapa jenis tumbuhan yang boleh digunakan untuk mengolah dan menghilangkan bahan cemar dalam air kumbahan domestik.