UMP perkasa pelajar kuasai bahasa ketiga - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan Pusat Bahasa Mandarin dan Kebudayaan (MLCC) bagi meningkatkan penguasaan bahasa Mandarin di kalangan pelajar dalam memenuhi peluang pasaran pekerjaan di peringkat nasional dan antarabangsa.