NC lancar Pelan Strategik UMP 2011-2015 - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
“Pendekatan transformasi, migrasi sikap dan penjajaran strategik bakal menjadikan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai sebuah universiti teknologi pilihan utama bertaraf dunia,” kata Naib Canselor UMP, Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim.