PM lancar Projek Teknologi Hijau UMP - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Najib Tun Razak melancarkan projek teknologi hijau Universiti Malaysia Pahang (UMP), iaitu pembangunan kitar semula minyak dasar daripada minyak hitam terpakai menggunakan teknologi pengekstrakan pada 12 Mac 2011 baru-baru ini di UMP kampus Pekan.