Lawatan PM merancakkan lagi pembangunan UMP Kampus Pekan - UMP, . (Penerbit UMP, 2011)
Perdana Menteri Malaysia, Yang Amat Berhormat Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak telah mengadakan lawatan rasmi beliau ke kampus tetap Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Kuala Pahang Pekan pada 12 Mac 2011 lalu.