Mohamad Hafifi selesaikan sebarang masalah tanpa menunding jari - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Setelah menamatkan pengajian dalam bidang Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik (Kawalan & Instrumentasi) di Fakulti Kejuruteraan Elektrik & Elektronik, Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada tahun 2008, kini Mohamad Hafifi Damanhuri pasti berpuas hati dengan ilmu yang diperolehnya sepanjang pengajian beliau di UMP setelah berjaya menempatkan diri dalam syarikat Serimax Welding Services (M) Sdn. Bhd.