UMP pusat sukan tumpuan bola keranjang - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Dato’ Saifuddin Abdullah mengumumkan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dipilih sebagai pusat sukan tumpuan bola keranjang Malaysia bagi peringkat Institut Pengajian Tinggi (IPT).