UMP- KMPh jayakan Program Perkongsian Pintar - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Lebih 500 pelajar Kolej Matrikulasi Pahang (KMPh) yang meminati bidang kejuruteraan dan sains komputer hadir menjayakan Program Perkongsian Pintar anjuran Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama KMPh yang julung kalinya diadakan di Dewan Mat Kilau, Kolej Matrikulasi Pahang pada 26 November 2010 baru-baru ini.