Malam Pesta Cahaya UMP bertemakan ‘1Malaysia’ meriah - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Lebih 1,000 penonton yang terdiri di kalangan pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dan masyarakat sekitar Kuantan membanjiri Kompleks Sukan Universiti Malaysia Pahang (UMP) Kampus Gambang di Malam Pesta Cahaya anjuran Kelab Kebudayaan dan Kesenian UMP pada 18 Oktober 2010 yang lalu.