1,000 berkunjung ke Pameran Reka Cipta UMP - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Lebih 1,000 pengunjung pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dan sekolah-sekolah sekitar Kuantan berkunjung ke Pertandingan Reka Cipta & Inovasi anjuran Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Dewan Astaka, UMP Gambang pada 4 Oktober 2010 yang lalu.