Sultan Pahang rasmi Jejak Warisan di UMP - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Seramai 4,000 orang di kalangan para intelek, pelajar institusi pengajian tinggi, Sekretariat Majlis Mahasiswa Anak Pahang (SeMAMPAN), agensi kerajaan dan warga UMP hadir dalam perasmian Jejak Warisan Negeri Pahang anjuran Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Majlis Bekas Wakil Rakyat (MUBARAK) dan kerajaan negeri Pahang Darul Makmur.