MB Pahang dianugerah Ijazah Kehormat Doktor Falsafah (Pengurusan Teknologi) - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Haji Adnan Haji Yaakob baru-baru ini telah menerima Ijazah Kehormat Doktor Falsafah (Pengurusan Teknologi) daripada Universiti Malaysia Pahang (UMP) sempena dengan Majlis Konvokesyen Ke-5 UMP yang berlangsung pada 9 Oktober 2010 yang lalu.