Kerjasama antarabangsa UMP, KUAS pertingkat industri pembuatan acuan - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Dalam usaha membangunkan industri pembuatan acuan (Mold and Die) di Malaysia, Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah menjalinkan kerjasama penyelidikan dan akademik dengan National Koahsiung University of Applied Sciences (KUAS), sebuah universiti di Taiwan yang terkenal dengan kepakarannya di dalam bidang kejuruteraan pembuatan pada 3 Ogos 2010 yang lalu di Dewan Bankuet, Canseleri UMP.