213 pelajar luar bandar didedah suasana kampus - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Kesempatan sehari bergelar Mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi 213 pelajar cemerlang tingkatan empat dari Sekolah Menengah sekitar Temerloh, Bera, Bentong dan Pekan pada 22 Julai 2010 yang lalu telah menyuntik semangat belajar bersungguhsungguh bagi menyambung pengajian ke peringkat universiti.