Warga UMP hayati Kemerdekaan pada bulan Ramadan - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Sempena sambutan Bulan Kemerdekaan yang jatuh pada bulan Ramadan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) turut sama meraikan sambutan tersebut secara sederhana namun penuh penghayatan.