UMP tubuh Sekretariat Rukun Negara - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
“Mahasiswa Institusi Pengajian Tinggi (IPT) perlu samasama menggalas tanggungjawab memelihara perpaduan rakyat di negara ini,” tegas Naib Canselor UMP, Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim semasa menyampaikan ucapan sempena Majlis Pelancaran Sekretariat Rukun Negara (SRN) di Auditorium Perpustakaan UMP Kampus Gambang baru-baru ini.