UMP pertingkat prasarana jalur lebar - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya meningkatkan keupayaan tahap jalur lebar mencapai 1Gbps sebagai usaha menyediakan kemudahan prasarana internet yang berkapasiti tinggi dengan kerjasama pihak TIME dotCom Berhad (TIME).