UMP catat kejayaan besar di Pertandingan Inovasi, Ciptaan dan Reka Bentuk Peringkat Kebangsaan - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) mencatat kejayaan apabila meraih 100 peratus kemenangan dengan memenangi anugerah khas bagi ruang pameran terbaik, dua pingat emas, tiga pingat perak dan satu pingat gangsa di Pertandingan Inovasi, Ciptaan dan Reka Bentuk Peringkat Kebangsaan (IID 2010) di Sungai Petani Inn, Kedah pada 28 hingga 29 Julai 2010 yang lalu.