Naib Canselor terima pengurniaan tauliah Kepten Kehormat PSSTLDM - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP), Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim dikurniakan tauliah Kepten Kehormat Pasukan Simpanan Sukarela Tentera Laut Di Raja Malaysia (PSSTLDM) berkuat kuasa 1 Jun 2010.