Menteri Pengajian Tinggi adakan lawatan kerja ke UMP Pekan - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Buat julung kalinya, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima kunjungan lawatan rasmi Menteri Pengajian Tinggi, YB Dato’ Seri Mohamed Khaled Nordin ke kampus tetap Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Kuala Pahang, Pekan baru baru ini.