UMP terbit buletin bahasa Inggeris ketengahkan nama Pekan - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini boleh berbangga dengan terbitan sulung buletinnya yang menggunakan medium bahasa Inggeris sepenuhnya yang dilancarkan di Bukit Gambang Resort City bersempena Anugerah Cendekia Bitara 2009 pada 3 Mei 2010 yang lalu.