UMP terima penghargaan Rangka Pelan Tindakan Strategik Biodiversiti-Bioteknologi Negeri Pahang - UMP, . (Penerbit UMP, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima penghargaan daripada Kerajaan Negeri Pahang dalam usaha merangka Pelan Tindakan Strategik Biodiversiti-Bioteknologi Negeri Pahang yang dilancarkan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Muhyiddin Haji Mohd.Yassin di Dewan Jubli Perak Sultan Haji Ahmad Shah Kuantan pada 9 Ogos 2010 baru-baru ini.