Transformasi UA - Ruhaiza , Rusmin (New Straits Time Press, 2015)
Sejak sekian lama universiti awam (UA) sering dilabel sebagai 'anak emas' kerana terlalu bergantung kepada dana kerajaan untuk menampung kos perbelanjaan pengurusan dan pentadbirannya.