Kompleks pentadbiran utama UMP beroperasi di Pekan - UMP, . (Utusan Group, 2015)
Bangunan Kompleks Pentadbiran Utama (KPU) yang merupakan nadi terhadap pembangunan Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Pekan kini telah beroperasi sepenuhnya Selasa lalu.