UMP ambil langkah keselamatan - UMP, . (Kumpulan Karangkraf Sdn Bhd, 2015)
Lebih 9000 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) Kampus Gambang dan Pekan diarahkan mematuhi nasihat penjagaan kesihatan berikutan jerebu yang semakin teruk melanda negeri ini.