Askar Wataniah tiga universiti tamat latihan - UMP, . (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2015)
Seramai 159 anggota Askar Wataniah daripada tiga buah universiti awam telah berjaya menjalani Kursus Asas Perajurit Muda Sukarela Siri 3/2015 yang diadakan di Rejimen 512 AW Kem Padang Midin, Kuala Terengganu, Terengganu baru-baru ini.