Zikir Terapi Ajaib Ubat Kegersangan Hati - Shahrul Nizam, Md. Ahir (Universiti Malaysia Pahang, 2014)
Zikir mempunyai kedudukan yang sangat istimewa kerana ibadah ini digalakkan Islam. Ia merupakan satu bentuk amal ibadah yang menunjukkan sifat patuh dan tunduk kepada Allah disertai dengan rasa kasih, redha dan yakin kepada Allah S.W.T.