Solat Dhuha Rahsia Rezeki Melimpah, Halal & Berkat - Amidi, Osman (Penerbit UMP, 2014)
Solat sunat Dhuha ini dikerjakan ketika sedang naik matahari (anggaran 8.00 pagi hingga 11.00 pagi). Kelebuhan solat Dhuha menurut sabda Nabi S.A.W yang bermaksud: "Barangsiapa yang melakukan solat Dhuha membaca rakaat pertama surah Al-Fatihah dan ayat Kursi 10 kali, nescaya ia akan mendapat kerelaan Allah Yang maha Besar." (HR. Anas B Malik). "Barangsiapa yang mengerjakan solat Dhuha dengan terus menerus, akan diampuni dosanya oleh Allah, sekalipun dosa itu seluas lautan."