Merungkai Misteri Saka Keturunan - Mahyuddin, Ismail (Penerbit UMP, 2014)
Istilah saka mengundang pelbagai persepsi dalam kalangan masyarakat. Ada yang melenting bila dikatakan mewarisi saka dan ada yang menerimanya dengan hati terbuka. Ramai yang tertanya-tanya benarkah ianya wujud dan tidak kurang juga yang salah faham tentang istilah ini.