UMP jalin kerjasama dengan 4 IPT Turki - Rosniza, Mohd Taha (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) meneroka kerjasama bidang teknologi dan kejuruteraan dengan negara Islam menerusi memorandum persefahaman (MoU) dengan empat institusi pengajian tinggi (IPT) Turki.