Yakin lahir tenaga kerja berdaya saing, mahir - UMP, . (Kumpulan Karangkraf, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) yakin melahirkan mahasiswa berkualiti melalui peningkatan sehingga 79 peratus graduan memperoleh pekerjaaan dalam bidang masing-masing dalam masa enam bulan selapas tamat belajar tahun lalu.