KPT wujud sistem pengesanan graduan - UMP, . (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) akan mewujudkan sistem pengesanan graduan bagi mengetahui status pekerjaan dan gaji mereka selepas setahun menamatkan pengajian masing-masing.