Cipta perisian tulisan jawi - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2013)
Kemampuannya mencipta satu perisian aplikasi tulisan jawi yang dinamakan Asarfornts bagi menyesaikan masalah berkaitan tulisan berkenaan melayakkan pensyarah Universiti malaysia Pahang Asar Abdul Karim, 39, menerima Anugerah Maulidur Rasul negeri Pahang, semalam