UMP bangunkan aplikasi indeks kebersihan air - UMP, LIB (Utusan Group, 2013)
Pusat Penyelidikan dan Sumber Alam (Cerrm), Universiti Malaysia Pahang (UMP) sedang membangunkan aplikasi bagi menentukan indeks kebersihan air secara automatik untuk kemudahan masyarakat umum.