Pengajaran di sebalik kehidupan serangga - Mohd Herwan, Sulaiman (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Terdapat haiwan atau serangga istimewa disebut dalam al-Quran menjadikannya makhluk Allah yang istimewa lagi bermanfaat terutama bagi manusia yang mahu berfikir antaranya si kecil lebah dan semut.