UMP bantu industri automotif - Rosniza, Mohd Taha (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Kedudukan strategik berhampiran penempatan penduduk dan industri di Kuala Pahang memangkin Pusat Kejuruteraan Automotif (AEC) Universiti Malaysia Pahang memperluas peranannya menembusi tembok menara gading.