UMP, ECERDC jayakan program Empower Mahkota ECER - UMP, . (Utusan Group, 2013)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC) melaksanakan program Empower Mahkota Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) bagi meningkatkan pencapaian akademik di kalangan pelajar sekolah di kampus Gambang di sini baru-baru ini.