Penuntut UMP bimbing murid SK Beserah - UMP, . (Utusan Group, 2013)
Sebanyak 150 murid Sekolah Kebangsaan (SK) Beserah di sini bakal menduduki Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) tahun ini menyertai program motivasi kendalian Kelab Pembimbing Rakan Siswa (Persis) Universiti Malaysia Pahang (UMP), di sini baru-baru ini.