Gula daripada serbuk kayu - Rosniza, Mohd Taha (The New Straits Times Press, 2010)
Gula ringkas, Sorbitol digunakan secara meluas sebagai pemanis makanan terutamanya di kalangan pesakit kencing manis kerana ia lebih mudah diserap badan untuk penghasilan tenaga.