UMP tubuh Sekretariat Rukun Negara - Siti Norizat, Shikh Abdul Jalil (Utusan Group, 2010)
Golongan muda terutamanya pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) perlu memainkan peranan dan bersama-sama menggalas tanggungjawab memelihara perpaduan rakyat yang berbilang kaum di negara ini.