Membudayakan tabiat membaca - Sharifah Hazirah , Al-Jeffrey (Kumpulan Karangkraf, 2010)
Lebih 400 buku ilmiah da buku lahitan (latih tubi) disumbangkan kepada Sekolah Kebangsaan Jaya Gading oleh Universiti Malaysia Pahang(UMP) sebagai dorongan dan galakan membaca dalam kalangan generasi muda