UMP bantu pupuk budaya membaca - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2010)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyumbangkan lebih 400 buku ilmiah dan buku latihan kepada Sekolaj Kebangsaan (SK) Jaya Gading, di sini, bagi memupuk budaya membaca di kalangan generasi muda sempena pelancaran Program Bank Buku anjuran Persatuan Mahasiswa Improsh dengan kerjasama Fakulti Kejuruteraan Pembuatan dan Pengurusan Teknologi (FKPPT) universiti berkenaan, kelmarin