Tolak belajar di India - Mohd Rafi, Mamat (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2013)
Yakin dengan kualiti dan keupayaan Universiti Malaysia Pahang (UMP) melahirkan graduan terbaik dalam bidang kejuruteraan mendorong seorang remaja menolak tawaran melanjutkan pelajaran di India kerana mahu mencari ilmu di universiti tempatan.