Semangat jitu - Zaitie, Satibi (The New Straits Times Press, 2010)
"Saya menamatkan pengajian dalam keadaan tidak sihat kerana dua kali menjalani pembedahan berkaitan masalah jantung. Sehubungan itu, kejayaan ini ingin saya kembalikan dengan bersyukur kepada Allah kerana membolehkan saya memotivasikan individu lain yang membuat ijazah doktor falsafah (PhD) untuk menamatkan pengajian dalam tempoh ynag ditetapkan," kata pensyarah kanan Pusat Bahasa Moden dan Sains Kemanusiaan (PBNSK), Universiti Malaysia Pahang (UMP) Dr Mohd Ghani Awang, 54, Semalam.