UMP bakal pusat sukan tumpuan bola keranjang - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2010)
Bahagian Sukan Kementerian Pengajian Tinggi akan menjadikan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai pusat sukan tumpuan bola keranjang di negara ini.