Hari Sains Universiti Malaysia Pahang semai pelajar minat bidang sains - UMP, . (Utusan Group, 2013)
Lebih 100 murid Sekolah Kebangsaan (SK) Keratong 1 dan 2 serta SK Triang menyertai program Hari Sains yang dikendalikan penuntut Kelab In-Smartive, Universiti Malaysia Pahang (UMP) di sini.