Ilmu pengetahuan asas pembentukan masyarakat - UMP, . (Utusan Group, 2013)
Ilmu pengetahuan dan pendidikan merupakan asas jaminan kepada pembentukan masyarakat dalam mewujudkan sebuah negara yang dinamik serta maju dalam pelbagai bidang.