Ibu jadi pendorong - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2010)
Kasih dan pengorbanan ibu yang sering menemani da tinggal bersama di asrama sepanjang tiga tahun menjalani pengajian Diploma Sains Komputer menjadi kekuatan semangat kepada graduan OKU Universiti Malaysia Pahang (UMP), Siti Hawa Apandi menamatkan pengajian yang cemerlang.