Pelajar diminta guna BB1M di kedai koperasi universiti - UMP, . (Utusan Group, 2013)
Semua penuntut institut pengajian tinggi (IPT) di negara ini yang menerima Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) diminta menggunakannya di kedai koperasi yang terdapat di universiti masing-masing.